Welcome to Our Website

Het uithangbord van je bedrijf, een bedrijfsvideo

Lang niet alle bedrijven hebben het, een bedrijfsfilm. Uiterst geschikt dus om je te onderscheiden van je concurrenten. Met een bedrijfsvideo kun je het verhaal van je onderneming zowel met beeld als met geluid vertellen aan je doelgroep. Hierdoor heeft de doelgroep meteen een goed “beeld” van je onderneming. Voordat je een bedrijfsfilm kan laten maken moet je wel de nodige voorbereidingen treffen. Hoe het proces van een bedrijfsvideo laten in zijn werk gaat en welke voorbereidingen je hiervoor moet treffen lees je in deze blog.

De voorbereidingen

Het is lastig om zelf een bedrijfsvideo te maken. Daarom is het verstandig om een bedrijf als CompanyFilms een bedrijfsfilm te laten maken. Zulke bedrijven weten precies waar ze op moeten letten en wat een goed concept is voor een specifieke branche. 

 

Voordat een bedrijfsvideo gemaakt kan worden, dient er enige input aangeleverd te worden vanuit jouw bedrijf. Het is bijvoorbeeld relevant om te weten wat je missie, visie en kernwaarden zijn zodat deze vertaald kunnen worden in beeld en geluid. Dit is al de basis van een bedrijfsvideo. Vervolgens ga je met de producent in gesprek over de mogelijkheden, het budget en de overige input die je hebt. Wanneer alles op papier is gezet, begint het echte werk, namelijk het filmen van jouw bedrijfsvideo.

Hoe gaat het verder in zijn werk?

Hoe meer input jij geeft, hoe sneller het proces gaat. Als de voorbereidingen zijn afgerond en alles op papier staat kan er over worden gegaan op het echte werk, het filmen. Ook hiervoor zijn de mogelijkheden heel uiteenlopend. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het eigen personeel in de bedrijfsvideo te laten spelen of dat er figuranten worden ingehuurd. Natuurlijk is het leuker om eigen werknemers in de video te laten spelen zodat zij meteen het gezicht van de onderneming zijn. De mogelijkheden zijn dus enorm en volledig af te stemmen op jouw wensen en branche. Denk dus goed na wat je wilt. Maar durf vooral te denken, want dan krijg je het gaafste resultaat!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *